Mocha Granola Bars

Eller på fladt dansk; kaffe(müsli)barer…?! Det første lyder bedre, så den holder vi fast i. I hvert fald er det blevet en af mine yndlingssnacks. Jeg ville ønske jeg kunne sige, at den var sund, men det er den virkelig slet ikke. Den er syndig og god. Og perfekt som en lille kage/småkage til en god kop kaffe.

Granola3

Du skal bruge:

3,5 dl havregryn

1,5 dl hakkede mandler, pistacienødder og/eller andre nødder

1 spsk hørfrø

1/4 tsk salt

2 spsk brun farin

3 spsk jomfru olivenolie

1 spsk espressopulver

1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)

Flydende honning, efter behov

Evt. en smule cacaonibs

Ca 50 g chokolade til at komme ovenpå

Granola1

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem godt. Kom olivenolien i og rør det godt rundt. Kom derefter honning i lidt ad gangen, mens der æltes sammen med fingrene. Når massen er klistret nok til at kunne hænge lidt sammen hældes den i en lille bradepande eller ildfast fad beklædt med bagepapir. Mængden til én portion passer til et fad i omegnen af 10 x20 cm.

Mas det hele godt ned i fadet og ud i alle hjørner. Brug evt. bagsiden af en ske til at få en jævn og hårdt presset overflade. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 125 grader og bag i ca. 30 min. Hold lidt øje med det. Bagetiden afhænger meget af ovnen, men også hvor sprøde vs bløde man vil have sine barer.

Når barerne er afkølet smeltes lidt god mørk chokolade og smøres i et tyndt lag henover. Skær derefter ud i passende stykker.

Man kan også undlade at presse ingredienserne i et fad og i stedet for fordele det på et stykke bagepapir på en bageplade. Vend det lidt undervejs i bagetiden og 30-40 min. efter har man lækker müsli til sin yoghurt.

Velbekomme!

Granola2

 

 

Reklamer

4 meninger om “Mocha Granola Bars

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s