DIY: Hama tiles

Der er mange gode ting ved kun at bo til leje – f.eks. den klassiske med bare at kunne ringe til en vicevært bla bla bla… Men alligevel kan jeg ofte godt savne at have noget der er mit eget, hvor jeg ikke skal tænke på at lejligheden skal afleveres i sin oprindelig stand igen. Hvor man kan gøre præcis som man vil.

Hvis jeg kunne det, ville jeg f. eks. ‘tapetsere’ mit badeværelse eller køkken med de såkaldte art tiles man ser rundt omkring nu. Tanken om alle de små kunstværker side om side til at pryde mine vægge og til at sætte gang i inspirationen og kreativiteten… Oh boy!

Men jeg bor til leje og har et badeværelse med blå klinker på gulvet og hvide ‘klinikklinker’ på væggene. Ikke særlig inspirerende at se på… Så da jeg sent igår aftes fik lyst til at lege med perler (…) opstod disse art tiles pludselig. Jeg synes vi kalder dem Hama tiles fra nu af. Nettet er proppet med korstingsmønstre, så der er masser af inspiration at hente. Og jeg er slet ikke færdig med at lave Hama tiles endnu. Jeg synes også køkkenet mangler.

Tiles4

Desværre fandt jeg ud af, at de næsten antikke hvide perler (de er fra min barndom…) ikke smelter så godt mere, så pladerne blev ikke helt så holdbare. Jeg kunne ellers så godt lide det lidt patinerede udtryk de gav. Åbenbart kan perlerne godt blive for gamle. Så ved man da det.

Tiles1

Efter strygning monterede jeg et stykke dobbeltklæb på bagsiden til at forstærke pladen med. Derefter er det nemt lige at sætte et stykke pap eller tyndt plastic bagpå. Det gør ophængningen nemmere og perlepladen mere holdbar.

Tiles2

Tiles3

Tiles5

Tiles6

Samtidig begyndte en Hama-patchwork ide med miniperler også at vokse i mit hoved, men hvad det bliver til må tiden vise…

Tiles7

Nu tror jeg lige jeg lege lidt mere.

God søndag!

Reklamer

14 meninger om “DIY: Hama tiles

 1. Sikke en skøn idé. Jeg bor også til leje, og det her er jo en fantastisk måde at shine badeværelset lidt op på.
  Jeg har arbejdet i SFO sidste sommer, og købte ret hurtigt efter en stor kasse Hama perler, for hvor er det bare afstressende at sidde og perle-rere. ;)

  1. Tak Mia. Ja, det er nemlig totalt afstressende at sidde med. Undtagen når der skal stryges – det synes jeg stadig er lidt nervepirrende ;-) Dejligt at du kunne bruge ideen :-)

 2. Det ser super fedt ud søde Mette! Så også nogle Zelda inspireret badeværelses fliser i hama engang, men dine er VILDT seje, og glæder mig helt vildt til at se hvad, dine patchwork plader ender ud i:-) ha en smuk dag!

  1. Tak søde Mette :-) Altså… Er jeg håbløst bagud, hvis jeg ikke ved hvad Zelda inspirerede fliser er? Patchworkprojektet er jeg også selv spændt på. Det skrider ikke så hurtigt frem dog, da jeg jo selvfølgelig syntes at det skulle være i de helt små krapyler, som lever deres eget liv… ;-)

 3. Haha, vad kul! Precis det har jag också tänkt att göra för att täcka en rad med fula beige plattor som sitter i mitt badrum. Jag kom så långt som till att göra en platta, men blev inte så nöjd med den, så jag tömde tillbaka pärlorna och sedan kom jag inte längre. Kanske jag får ny inspiration nu?

  1. Tak Ida :-) Så skal du da prøve igen. Måske det lykkes denne gang. Jeg synes i hvert fald at det var sjovt at lede efter mønstre på nettet og så arbejde videre ud fra dem.

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s