DIY: Dip dyed wooden beads

Jeg har forsøgt mig ud i dip dyeing for første gang. Tænkte at det måtte være nemt med nogle rå træperler og en flaske tusch, men det gik ikke helt som forventet. Jeg troede egentlig at farven ville bevæge sig lige så fint op ad kæden, men perlerne sugede altså ikke helt så godt, som jeg troede. Alligevel synes jeg nu, at resultatet blev okay. Man kan da ane meningen med det i hvert fald ;-)

Jeg lavede en blanding med vand og en passende mængde sort flydende tusch i en høj beholder. Så sænkede jeg ca. 2/3 af perlekæden ned i blandingen og lod det trække i godt og vel en halv time. Det var så dér, jeg konstaterede at perlerne ikke sugede så meget væske som jeg havde tænkt mig og jeg lavede derfor en ny og lidt mere farvekoncentreret blanding. Den sænkede jeg den nederste del af kæden i og lod det trække, indtil de havde fået lidt mere farve end de andre perler.

En lidt omstændelig proces, men det fungerede da. Nu kunne jeg godt tænke mig at vide, om der er nogen af jer derude der har prøvet noget lignende, med bedre held? Skulle perlerne måske have været våde først?

Dipdye-beads3

Dipdye-beads2

Dipdye-beads

English recap: I have, for the first time ever, experimented with the concept of dip dyeing. It didn’t exactly turn out the way I had hoped. The wooden beads did not absorb the color as well, as I thought it would. The color being a mix of water and ink. Now I’m wondering if maybe the beads should have been wet from the beginning or if I did something else wrong. Do you know?

 

 

Reklamer

8 meninger om “DIY: Dip dyed wooden beads

  1. Det ser vild fedt ud, men tænkte på om du har prøvet at blande akrylmaling i vandet, tror det vil hæfte bedre ved, og på den måde vil farverne blive kraftigere:-) Bare en tanke……

    1. Jeg tror desværre at akrylmaling nok vil lægge sig mere uden på perlen, i stedet for at trænge ind, som det var meningen. Men tak for forslaget, det kan være det bliver afprøvet på et tidspunkt :-)

  2. Det ser da ellers dejligt ud, men træls, hvis det ikke gik som forventet. Jennifer fra AMM har lavet en dip dyed kæde, tror måske at hun brugte det samme farve som man bruger til tøj. Men kan ikke huske det, tror det står på hendes blog. Ha en rigtig dejlig uge!

    1. Jeg har fundet hendes indlæg og det er vist også oprindeligt hendes billede jeg har set og fået inspiration fra. Hun har brugt blæk til formålet. Måske det er dér den ligger… Selvom det self ikke ændrer på hvordan perlerne suger. Men tak for tippet, Mette :-) Og god uge til dig.

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s