DIY: Pude med cirkler

Jeg så engang et billede af en pude, med påsyede cirkler, og tænkte at dén måtte være sjov at lave. Og det var den også. Faktisk endte den også med at blive meget fin. Jeg ville dog nok, hvis jeg skulle gøre det igen (og det kan man ikke udelukke!), lave puden lidt større end denne. Problemet var bare, at jeg brugte en stofrest til cirklerne og pludselig løb jeg tør for stof! Så puden endte med kun at kunne blive ca. 30 x 30 cm… Så husk endelig at have rigeligt stof at gøre med – alt efter hvor stor du vil have den selvfølgelig. Og det stof du laver cirklerne i skal helst være af den slags kraftigt uld, som ikke trevler. En filtet møbeluld er f.eks perfekt til formålet.

Til denne pude brugte jeg ca 65-70 cirkler (Ja! Man skulle ikke lige tro det, vel?) med en diameter på 7 cm. Og så selvfølgelig to stykker stof i det mål puden skal have. Husk at det altid er en god ide, at lave et pudebetræk et par centimeter mindre i omfang, end selve puden. Det får betrækket til at sidde pænt og stramt.

 

 

 

 

 

 

 

Start med at lave en skabelon i den størrelse du vil have dine cirkler. Tegn derefter din cirkler op på stoffet. Hvis du er usikker på hvor mange cirkler du skal bruge, kan det måske være en fordel at lave lidt af gangen, og se hvor langt du når med dem.

 

Klipklipklip…

 

Sy cirklerne på det ene stykke stof, ved at sy tværs over cirklen midtpå. Sy dem på i en sådan afstand, at de kan “læne” sig lidt op ad hinanden, men dog ikke så tæt, at de kommet til at stå helt lodret op. Så mister det effekten. Og husk så hele tiden, for hver cirkel du syr på, at ændre retningen på syningen, så du får den rodede og tilfældige effekt.

Når du når ud i kanterne af pudestykket, skal der lige være lidt luft til sømrum, når du skal sy pudestykkerne sammen. Hvilket gøres på helt normal vis. Dog skal du lige være opmærksom på ikke at få syet dele af cirklerne med. Vend, prop pude i, sy åbning sammen i hånden og færdig!

 

 

God fornøjelse!

Reklamer

18 meninger om “DIY: Pude med cirkler

 1. Hvor ser den fed ud!!! Sikke et stort og flot stykke arbejde, den er SÅ lækker og helt vild med farven til din sennepsgule pude, mums og BM frøen er jo også vildt lækker i det selskab, hov hvor er han henne? Super fed pude, kan også se, at du er pudefa :-) ha en rigtig skøn aften.

  1. 1000 tak :-) Du kan har helt ret, jeg er pudefan. Og jeg skifter ret tit puder ud, men syer dem altid selv. Det er jo en nem og billig måde at få noget fornyelse i hjemmet. Hr. Mogensen sidder og ser lækker ud i en stol, sammen en anden sennepsgul pude ;-) Super aften til dig, Mette.

  1. Tak skal du ha’, Anne :-) Ja, du må på jagt efter pudestof (et lille insidertip fra mig til dig: Skumhuset i Badstuegade har masser af møbeluld ;-)) Håber vi får lov at se resultatet, hvis du den lavet :-)

   1. Uh! Der har jeg ikke været. Det må jeg lige undersøge nærmere! Jeg lover at vise resultatet :D

 2. helt vildt fin pude…..
  synes måske dine puder generelt står sådan lidt pænere end mine…….
  Du har det med at få tingene til at se helt vildt nemme ud også :-)

  1. Hej Frida
   Det lyder godt! :-D
   Jeg tror jeg er med på hvad du spørger om ;-) Altså jeg startede bare et tilfældigt sted på stoffet, lagde den første cirkel på og syede tværs over. Så lagde jeg den næste cirkel på, sådan at kanten på den, stødte sådan nogenlunde op til den foregående cirkels syning, men syede tværs over i en anden retning end den første. Og så fremdeles. Altså intet system eller ‘mønster’. Og så vendte og drejede jeg bare og fyldte ud på stoffet, i alle mulige retninger, så tilfældighederne opstod af sig selv.
   Giver det mening – og svar på dit spørgsmål? :-)

   Og iøvrigt tusind tak for din kommentar :-)

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s