DIY: Papirstrimmel-billede

Her er en nem og sjov måde, at få sig lidt nyt til væggen på. Og sidegevinsten er at du kan få bladret dine gamle magasiner igennem igen og får brugt dem til mere end bare at samle støv.

Du skal bruge:

– Afrevne sider fra blade, aviser, tegneserier eller hvad du nu føler for

– Et stykke karton i det format, som du vil have dit billede i

– Lim (som tørrer klart op)

– Limstift og/eller dobbeltklæbende tape

– Linieal

– Saks

– Blyant

1. Klip en masse strimler i det papir du har valgt. Jeg lavede mine 1,5 cm brede og i forskellige længder på mellem 10 og 20 cm.

2. Saml enderne på strimlerne (som vist på billedet) men limstift eller dobbeltklæbende tape. Lad “løkkerne” variere i størrelse.

3. Saml derefter nogle af løkkerne i en lille buket ved at fæstne dem på hinanden. Det er her og/eller dobbeltklæbende tape kommer ind i billedet, for det er nemmere at styre end limstift, når du skal samle løkkerne.

4. Fortsæt med at bygge ud i den retning og facon du gerne vil have, ved at stikke enderne på løkkerne ned i de samlinger du har lavet og fæstne dem med tapen.

5. Når du nærmer dig det resultat du gerne vil have, kan du lægge “strimmel-grenen” op på den valgte baggrund og forme den lidt mere i den facon du gerne vil have.

6. Når det ligger sådan cirka som du gerne vil have det, putter du en lille klat klar lim på de punkter hvor de største/tætteste samlinger er. Dette kan du sagtens gøre, ved bare lige at løfte strimlerne en smule, afsætte lim og derefter sætte dem forsigtigt tilbage i limklatten. Således undgår du at ændre for meget på den facon du har skabt. Sørg for at limen er ordentligt tør, inden du forsigtigt løfter billedet op i lodret position. Der vil du kunne se, om der eventuelt skal sættes et par punkter mere med limen, for at holde “grenen” ordentligt på plads.

Tip: IKEA har  dybe rammer som den der er vist på billedet. De passer perfekt til denne type billede, som jo er nødt til at have lidt albueplads.

Du kan også godt vælge bare at placere billedet på en plade, som jeg har gjort her på en ældre model. Du skal så bare være forberedt på, at støvaftørring foregår på pustemåden…

Enjoy!

Reklamer

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s