DIY: En lille perlekæde-kæde

Det gode ved den her ret nemme kæde, er at du kan bruge en hvilken som helst slags perler og i så mange strenge, som du lyster. Alt er muligt, så du kan lave den lige nøjagtig efter dit hoved. Mit hoved havde lyst til turkis og jeg havde tilfældigvis lige nogle perler i benævnte farve liggende fra en gammel halskæde, som var gået i stykker. Faktisk havde jeg nok til to – så jeg har også lavet en til dig. Se her hvordan den kan blive din.

Jeg har brugt:

– Perler

– Kæde (hvis de perler du vælger er store som mine, er det bedst at bruge en kæde, der ikke er for tynd)

– En smykkelås

– To små ringe

– To lidt større ringe

– 6 knudeskjulere

– Smykketråd (eller andet kraftigt nylontråd)

1. Klip 3 stykker smykketråd i ca. 30 cm længde. Bind 3-4 knuder oveni hinanden i den ene ende på hver tråd, og klem knudeskjuleren sammen omkring knuden. Du kan duppe lidt gennemsigtig neglelak på knuden, hvis du vil gøre den ekstra holdbar.

2. Træk perlerne på de trådene (jeg lavede strengene ca. 18 cm lange) og bind igen 3-4 knuder oveni hinanden så tæt på den sidste perle, som det er muligt. Du kan bruge en nål til at styre hvor knuden ender, ved at stikke den ind i løkken og trække knuden på plads. Klem derefter knudeskjulerne på knuderne.

3. Saml de tre (eller hvor mange strenge du nu vil have i din kæde) strenge, ved at sætte en ring (en af de store) gennem de tre øjer på knudeskjulerne. Men kun i den ene ende.

4. For inden du samler dem i den anden ende, kan du flette eller sno strengene et par omgange. Derefter samler du enderne på samme måde som før.

5. Klip så 2 stykker kæde i ca. 15 cm længde, og forbind smykkelåsen og den ene ende af det ene stykke kæde, med en lille ring. Sæt derefter en lille ring i den ene ende af det andet stykke kæde (beklager det elendige billede her).

6. Sæt den anden ende af kæden fast i den ring, der holder perlestrengene sammen. Én i hver ende.

Færdig!

Reklamer

2 meninger om “DIY: En lille perlekæde-kæde

  1. Hvor er det en smuk halskæde!
    Men hvor har du købt materialerne? Altså perler, kæder og ringene :-)
    Er forresten helt vild med din blog, der er virkelig meget inspiration og du er godt nok dygtig! :-)

    1. Aj, 1000 tak Anne Mette! Hvor er det dejligt at høre! :-) Perlerne er fra en gammel H&M kalskæde, som var gået i stykker. De er af vaskeægte plastic, men jeg har set i flere butikker og på nettet, at man kan finde lignende og som er mere ‘rigtige’ (Prøv f.eks. http://www.nordicbeads.dk/shop/frontpage.html ). Kæde, ringe og lås er altsammen fra Panduro Hobby.
      Tak for din fine kommentar og ha’ en dejlig dag :-)

What's on your mind?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s